Сред загиналите е и стрелецът, който се е самоубил

Осем души бяха убити при масова стрелба край сграда на куриерската компания FedEx в Индианаполис, съобщават световните медии. Стрелецът се е самоубил.

Говорителят на полицията в Индианаполис Джени Кук заяви, че четирима души са били откарани с линейка. Един е в критично състояние с тежки огнестрелни рани. Други трима са с различни наранявания. Още двама души са получили медицинска помощ на място и след това освободени. Още няколко души сами са потърсили помощ в различни болници в района.

 

Полицията застреля мъж, който откри огън пред летището в Сан Антонио

На снимки, разпространени в социалните мрежи, се виждат много полицейски коли и линейки на паркинга пред сградата. Близки на служители изчакват в хотел наблизо, за да научат новини за роднините си.

Ученик откри огън срещу полицаи в гимназия в Тенеси (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пострадал при атаката заяви, че е видял мъж с пистолет, след като чул няколко изстрела. Друг ранен споделя, че племенницата му била простреляна в ръката, въпреки че при атаката не била вътре в сградата, а в кола на паркинга.

Шестима ранени при стрелба в мебелна къща в Тексас

Това е второ подобно нападение в САЩ само за ден. По-рано мъж откри огън пред летището в Сан Антонио. Той бе застрелян от полицията преди да успее да рани някого.

От МВнР съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани при стрелбата. Генералното ни консулство в Чикаго е в контакт с местните власти и полиция.