Ще бъде позволено контролирано отваряне на хотели и места за настаняване

От днес в Словения започва смекчаване на част от ограничителните мерки. Ще бъде позволено контролирано отваряне на хотели и места за настаняване с ограничението, че в един обект може да се издават най-много 30 стаи, съобщи Макфакс. Всички гости трябва да имат или негативен тест за коронавирус, или документ за ваксинация, или доказателство, че са прекарали СOVID-19.

Преболедувалите COVID-19 в Словения ще бъдат ваксинирани само с една доза

От днес също така са позволени спортни прояви и състезания, но без присъствие на публика, а на хотелите ще бъде позволено да предлагат на своите гости басейн или сауна.

Туристическият сектор приветства облекчаването на рестриктивните мерки, но изрази недоволство, че те не са били приети по-рано. „Бихме искали да използваме целия сезон и се надяваме, че той ще бъде добър”, заяви Анже Чокъл, хотелиер от Бохин. Той посочи, че ще бъде по-лесно на малките обекти за настаняване и на частните лица, които дават стаи под наем да се пригодят към новосъздадената ситуация и частичното смекчаване на ограниченията, отколкото на големите хотели.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА