Сезонът на морските почивки започва на 15 май

Служителите от морската полиция в Португалия ще глобяват летовниците, които се движат по плажовете без предпазни маски. Това съобщи днес в. "Жорнал де нотисиаш", предаде ТАСС.

Освен това на плажовете ще трябва да се спазва дистанция от 1,5 метра. Нарушителите на правилата ще бъдат глобявани от 50 до 100 евро. Сезонът на морските почивки в редица португалски региони започва на 15 май, напомня изданието.

Великобритания подновява пътуванията до някои дестинации

На 1 май в Португалия започна последната фаза от смекчаването на противовирусните ограничения. Всички магазини и молове могат да работят до 21.00 часа в делнични и до 19.00 часа в празнични дни. Ресторантите и сладкарниците посрещат групи до шест души в помещенията и до десет души на терасите до 22.30 часа всеки ден. От 1 май са разрешени и всички спортни дейности на открито. Дистанционната работа обаче остава задължителна до края на годината.

Португалия отменя карантината за българите, без тест за ваксинираните в Дания

По последни данни в Португалия са открити досега над 840 000 заразени с коронавируса, а жертвите му са 16 998. В края на декември в страната започна ваксинационна кампания.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА