Кучето и неговият притежател се издирват, защото бягат след фаталната случка

Питбул уби малко куче в близост до столично училище. Питбулът е бил без повод и намордник, а десетки хора не са успели да спасят по-малкото животно от захвата му. Собствениците на убитото куче се опасяват от нови страшни инциденти като не изключват и нападение над деца.

Ловджийско куче нахапа деца в двора на детска градина

Питбулът и неговият притежател се издирват, защото след фаталната случка бягат от мястото. Очевидци твърдят, че стопанинът на питбула е наблюдавал отблизо убийството, но по никакъв начин не е попречил на кучето си да го извърши.

„Прибирахме се от разходка. Забелязах, че на отсрещния тротоар седи мъж с пуснато куче, което изтича и се оказа до нас. То захапа моето кученце за гърлото и настана суматоха, която не си спомням. В крайна сметка кученцето ми беше убито”, сподели стопанката на загиналото куче Гергана Тошкова.

Питбул нахапа 4-годишно дете в София

„Чух писъци, притичах и видях как питбулът беше захапал малкото кученце за врата. Собственикът не полагаше никакви усилия да помогне в тази ситуация. Той повтаряше едни и същи думи – „Хектор, отвори си устата”. Други свидетели също видяха какво се случва. Направихме всичко възможно, което може да се направи в тази ситуация”, разказва свидетелка на инцидента.

Свидетели на инцидента опитали да спрат собственика, но безуспешно. Собственичката на загиналото кученце е подала сигнал до полицията за инцидента.