Каква е тайната на успешните жени предприемачи?

Каква е тайната на успешните жени предприемачи? Ще разберем от „Арена на дамския бизнес“ – събитие, което ще разкрие още – как да превърнем добрата идея в успешен бизнес и как да намерим инвеститори в проекта ни. Гости в студиото на "Социална мрежа" са три от участничките в утрешния форум: Елена Иванова, собственик на масажно студио, Мартина Биковска, собственик на сладкарница и Гена Събева, предприемач и ментор на събитието.

Елена Иванова повече от 15 години се занимава със събиране на вземания. Обичала си е работата и я е вършила с удоволствие, но един се пита дали цял живот иска да взема от хората и всъщност се оказва, че иска да дава.

Журналистът на NOVA NEWS Ивелина Кунчева е „Мисис Дама на годината“ (ВИДЕО)

Открила е, че да бъде масажист е нейното призвание – да дарява наслада за тялото. Вече пета година развива собствен масажен ритуал. Не говори по време на масажа, държи да има тишина и спокойствие.

Мартина Биковска от своя страна мечтае да превърне сладкарницата си във верига. Занимава се със сладкарски бизнес от 10 години. Първата крачка е когато спира да е работник и започва да прави нещо самостоятелно за себе си. Тя е художник, смята, че така създава изкуство и го продава. Споделя, че личното отношение прави нейните продукти различни.

30 дами с идеи за собствен бизнес с безплатно обучение в Академията за жени предприемачи

По думите на Гена Събева има 90 % да фалираш в първите 5 години, ако създадеш бизнес от нулата, но франчайзът ти дава 90 % шанс за успех. Тя разкрива, че българският бизнес не е толкова добре франчайзируем.

Нейната менторска програма е изцяло практическа. 24 жени ще излязат на сцената на „Арена на дамския бизнес“ и ще споделят идеите си. Трите най-ясно заявени търсения, цели и задачи ще бъдат подкрепени финансово.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.