Какви са начините за правене на туризъм след COVID-19?

"В Германия ваксинацията продължава по план, но там е по-трудно хората да го направят, сравнено с България. В Германия хората се самоконтролират и няма стимули за ваксиниране", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Сийка Кацарова, председател на Български съюз по Балнеология и СПА туризъм. 

Тя сподели, че в Германия властите не насърчават желаещите да прекарат почивката си извън страната, тъй като ще е по-сложно и трудно.

"Причината германците да не пътуват към България е, че все още има притеснения",смята Сийка Кацарова и допълни, че полетите не са много до Бургас и Варна, но предимно от Германия идват у нас семейно, което означава, че се изчаква да започнат и ваканциите за децата.

Според нея е изключително важно, че туризмът е включен в Националния план за възстановяване на България, защото директни помощи към туризма от Европа няма да има.

В предаването д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на УС на БЛС, заяви, че не са нужни финансови стимули за ваксинация, а е достатъчно да има информираност, която да научи хората, че ваксинацията е средство, с което да се върнем към нормалността и да пътуваме спокойно навсякъде.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.