В делничните дни от 29 юни до 8 юли водещите на „Здравей, България“ ще разговорят с лидери на политически формации

Предизборните дебати в "Здравей, България" започнаха. Гости в студиото на NOVA  днес бяха Даниел Митов, Минчо Христов, Антоанета Цонева и Александър Сиди.

„Обещанията трябва да бъдат реални и изпълними. Инфраструктурата на България бе приоритет за нас. Без нея няма как икономиката да върви напред. В следващ мандат ние ще заложим на дигитална и модерна икономика, премахване на административни пречки и 2000 лв. средна заплата”, каза Даниел Митов от ГЕРБ.

„Смисълът на политиката е да прави закони, които да са полезни за хората. В програмата на БСП е записана отмяна на статута на търговски дружества на болниците, увеличение на заплатите и драстичен ръст на пенсиите. Контролът върху монополните дружества трябва също да е стриктен”, заяви Минчо Христов от БСП.

„На 11 юли свободните български граждани могат да гласуват за свобода, законност и модернизация. Смятаме, че България може много повече. От 2009 г. икономическото развитие на страната се забавя и икономиката не може да реализира своя потенциал. Ние предлагаме законност и противодействие на безобразното крадене. Върховенството на правото ще позволи на младите хора да се развиват в една европейска България”, каза Антоанета Цонева от „Демократична България”.

„Няма хора, които да защитят българския национален интерес. Ние доказахме, че можем. Доказахме, че лидерите могат да направят крачка встрани, за да формират едно патриотично обединение и да поставят България на първо място”, каза Александър Сиди от „Българските патриоти”.

Целия дебат гледайте във видеото