По думите му ГЕРБ, ДПС и ВМРО са най-изолираните партии

"Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното. Одобрението за Румен Радев също расте, има добри шансове за втори мандат". Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" социологът и член на Стратегическия съвет за развитие при президента Живко Георгиев.

"Битката е вече на друго равнище. Появиха се нови формации, които веднага влизат в клуба на средните по подкрепа. Няма да имаме скоро партии с 30-35%", каза още той. 

Според него скандалите няма да изиграят голяма роля в тези избори, те са в периферията на общественото внимание. А истинската кампания не тече в публичното пространство.  

Андрей Райчев: Подслушването на политици не е изненада (ВИДЕО)

"Не виждам по-висок градус на скандалност, изборите ще бъдат по-нормални от гледна точка на политическата комуникация", коментира той.

По думите му спойката на едно ново правителство е обединението срещу ГЕРБ.

"Не мисля, че ще е проблем да се създаде правителство в следващото НС. "Има такъв народ" се възприема еднозначно като един от финалистите на предсрочните избори. ГЕРБ се е устремил към 20-те %. Почти всички останали партии запазват позициите си или бележат ръст", заяви Живко Георгиев. 

"ГЕРБ е по-изолиран и по-нежелен за комуникация партньор от всеки друг, както и патриотите", смята социологът. ДПС и ВМРО също са сред най-изолираните. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.