Завесата беше вдигната и около неуспешните преговори между хора от служебния кабинет и „Има такъв народ”

Първите реакции на политическите сили, след изказването на „Има такъв народ” не закъсняха.

Срещу атаките на „Има такъв  народ“ от „Демократична България“ написаха пост. В него Христо Иванов посочва, че дали ще подкрепят или не правителство, зависи от записаните приоритети, които пък трябвало да станат ясни след консултации. Иванов добави още, че  „вярва в добре структурирания политически диалог“.

Асен Василев: ИТН ми дадоха възможност да избера поста си в кабинета им

За диалог призова и служебният премиер Стефан Янев:

„Новоизбраните партии в българския парламент достатъчно добре осъзнават отговорността си към българските граждани и мисля, че ще има конструктивен диалог, така че нека да ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме отстрани рецепти кога какво трябва да се случи”, каза той.

Диалог обаче вече има, стана ясно от думите на Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“. Пред NOVA той обяви, че от „Има такъв народ“ вече провеждат срещи. Но не публично.

„Ние бяхме поканени от трети човек да присъстваме на скрити разговори на закрити врати неясно с кого и защо. Ние с Арман Бабикян категорично отказахме да участваме в такива неща, Мая Манолова е отишла сама. Ние отказахме по чисто принципни неща, ние не участваме в никакви договорки с никой, за да няма този се пазари за това, оня се пазари за онова”, обясни Хаджигенов.

Христо Иванов: Ще обсъждаме кого да подкрепим след свикването на НС

Мая Манолова - не отговори на обажданията ни.

Завесата беше вдигната и около неуспешните преговори между хора от служебния кабинет и партията на Слави Трифонов. Основният раздор бил заради финансовата политика.

„Ако има разбиране и съгласие относно провеждането на икономическата политика, то ние бихме обсъдили конструктивен вариант с който и да е. Аз не знам за хора на ДПС в служебния кабинет, но би ми било интересно кои са”, коментира за NOVA Асен Василев.

Задочен коментар дойде и от ГЕРБ. Новата власт щяла да бъде – „скрепена на задкулисна сделка, чиято цена тепърва предстои да бъде платена от всички българи“, обяви Тома Биков.

От БСП и ДПС днес отново запазиха мълчание.

Хаджигенов се разграничи от Манолова