Според него час по-скоро трябва да бъдат посочени ясни приоритети и да се представи управленска програма

„Резултатите от изборите ясно показаха волята на народа. Той иска промяна, а тя минава през диалог и необходимите компромиси в името на голямата цел – достоен живот за всеки български гражданин. Тя минава и през политическа мъдрост, държавническо мислене и поведение плюс експертен капацитет”. Това заяви от парламентарната трибуна Мустафа Карадайъ в изказването си при откриването на 46-ия парламент.

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

„Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, колко или как спечелилата или някоя от другите партии има връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Работим за подобряване живота на всички български граждани, всеки да живее достойно, да работи и да бъде удовлетворен в България”, каза още той.

Зайкова към депутатите: Работете заедно за мечтата на България (ВИДЕО)

„Ние не се занимаваме с предположения. Не търсим и не създаваме интриги. Не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Знаем, че състоянието на нещата зависи от радикални реформи и че страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма”, посочи Карадайъ.

Тошко Йорданов: Този парламент е по-близо до това, което желаят българите

Според него час по-скоро трябва да се посочат ясни приоритети и да се представи управленска програма. „Нека тя да е с ясни и къси срокове по всеки приоритет. Само кратките срокове и ускорените темпове, съчетани с правилни решения, могат да излекуват нанесените поражения. Успехът изисква жертви и всички ние трябва да сме готови за това”, отбеляза той.

„Предстои много работа и отговорни решения. Възможността правителство на малцинството да изведе България от кризата е налице само при едно условие: отговорно поведение, дългосрочна визия, взаимно уважение и диалог. Моментът е исторически, мисията е историческа. Няма нищо по-велико от това да имаш волята и решимостта с нужния капацитет и визия да промениш света, независимо дали си малцинство или не”, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

ВСИЧКО ЗА СТАРТА НА 46-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК