Златната медалистка от Токио ще се отдаде на треньорска кариера

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че слага край на боксовата си кариера. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенства, взе решение да се отдаде на треньорска дейност.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това, смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, коментира решението си Стойка Кръстева, цитирана от gong.bg.

35-годишната гордост на българския бокс вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.

Българската федерация бокс благодари на Стойка Кръстева за всичко, което направи на ринга през годините. "Сигурни сме, че тя ще продължи да носи радост и гордост за България, вече в ролята на треньор, като тепърва нейните кадри ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава успех на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я подкрепя, така, както го е правила и досега", пишат от федерацията.

Стойка Кръстева на родна земя: Аз съм една горда българка (ВИДЕО)

ТРИУМФ: Стойка Кръстева донесе втора олимпийска титла за България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пътят на Стойка Кръстева: От Върбица до върховете на боксовия ринг (ВИДЕО)

Върбица ликува след златния медал на Стойка Кръстева (ВИДЕО)