Сред загиналите има жени и дете

Телата на осем мигранти, включително три жени и дете, са изхвърлени по бреговете на Южна Испания през последните два дни, съобщиха местните власти във вторник.

Откриха тялото на мигрантка на границата между Полша и Беларус

"Между неделя и вторник сутринта по брега бяха открити осем тела ..., които са от една или повече лодки", заявиха властите на Алмерия, посочвайки, че са намерени по протежение на 20-километров участък от бреговата ивица. Полицията разследва случилото се, добавиха те.

Лодките вероятно са тръгнали от Мароко или Алжир, пропътувайки около 200 километра през западното Средиземноморие, с надеждата да достигнат Европа. Досега общо 10 701 мигранти са успели да достигнат южното крайбрежие на континенталната част на Испания или Балеарските острови по море, което е увеличение от 1680 спрямо същия период на миналата година според данни на вътрешното министерство до 14 септември.

САЩ ускорява темпа на експулсиране на мигранти от границата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Международната организация по миграция (МОМ) съобщи, че най-малко 238 души са загинали по пътя от началото на годината. Отделно, общо 11 060 мигранти са успели да достигнат до испанските Канарски острови от бреговете на Западна Африка, което е повече от два пъти повече от 5 090 души, пристигнали през същия период на миналата година. Според Caminando Fronteras, испанска неправителствена организация, която следи SOS обажданията от мигранти в морето, повече от 2000 души са загинали или изчезнали по маршрута тази година.

Източник: БГНЕС