Това се случва след 18-месечна пауза

Ваканционният остров Бали в Индонезия днес беше отворен отново за чуждестранни туристи след 18-месечна пауза, съобщи „Гардиън”.

Правителството наскоро обяви повторното отваряне на Бали след рязък спад на случаите на коронавирус в сравнение с юли, когато Индонезия беше епицентърът на COVID-19 в Азия. Поради липсата на международни полети на острова обаче днес не се виждаха никакви чуждестранни туристи, подчертава изданието.

Най-красивите острови на планетата (ГАЛЕРИЯ)

Въпреки че международното летище на острова Нгура Раи е провело учения, за да се подготви за завръщането на туристите, не се очаква това да се случи скоро.

Губернаторът на Бали И Ваян Костер обясни пред репортери, че държавите и посетителите се нуждаят от време, за да се организират пътуванията.

„Надяваме се, че най -късно до края на октомври ще има входящи полети, независимо дали става въпрос за чартърен или търговски полет, като признаци за началото на възстановяването на туризма в Бали”, каза той.

КОРОНАВИРУСЪТ СРЕЩУ ТУРИЗМА: Заплахата остави пустеещи екзотични дестинации

Губернаторът сподели също, че е получил информация, че хотелите в Бали са започнали да получават резервации от чуждестранни посетители, главно от Европа, за посещения през ноември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС