Николай Пенчев с интервю в „Нищо лично”

Ексклузивно за NOVA говори българският пожарникар Николай Пенчев, който спаси семейство във Великобритания и така успя да впечатли самия принц Уилям.

„Аз съм пожарникар в Лондон от две години. Имахме един изключително мащабен инцидент, в който участваха повече от 100 пожарникари. Пожарът беше изключително сериозен. Моят екип беше втори на място, а аз го ръководех. Задачите ми бяха да се кача колкото се може по-нависоко, да разбия вратите и да извадя хората”, разказа той.

Той сподели, че докато един ден е бил в отпуск е получил телефонно обаждане със странния въпрос дали някога е виждал кралска особа. „Те ми съобщиха, че ще има нещо като церемония, награждаване, на което аз съм номиниран”, каза Пенчев.

На чаеното парти с принц Уилям обясни, че е избрал да пие ментов чай, а херцогът - черен. „Останах с много добро впечатление от него. Той беше изключително усмихнат и поздрави всички”, каза още пожарникарят.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.