Според кандидата за депутат от БСП ваксината трябва да се прилага всяка есен

„Ще решим основната част от проблемите си, ако една голяма част от населението се ваксинира, вместо да водим спорове за и против зеления сертификат. Разбира се, ситуацията у нас е по-различна”, заяви в ефира на „Денят на живо” проф. Георги Михайлов - кандидат за депутат от БСП и водач на листата в Благоевград.

Кацаров: Нова заповед за мерките ще има до ден-два

„Здравният сертификат има три компонента – преболедуване, диагностика или ваксинация. Той не е еднозначен, но всяко решение почива на експертни начела и след това се взима политически. Трябва да знаем много добре, че се наблюдава балкански синдром в региона. Косово на Балканите е най-напред във ваксинацията”, заяви той.

Проф. Михайлов сподели, че за много негови колеги става все по-трудно да различат COVID-19 и грип, защото си приличали като клинични симптоми.

МОН: „Зелен сертификат“ за учителите може да има най-рано след месец

„Нека не се хвърляме в тази бездна на страшния COVID-19. Важното е, че от създаването на ваксината за грип, тя се изменя постоянно, както се изменя и грипът. Ваксините за коронавирус също ще се изменят, но това не пречи в цивилизованите държави да се ваксинират всяка есен. Подобни спорове са присъщи за квартални кафенета и среднощни разговори на повече от 4 питиета. В над 70-80% от страните се ваксинират всяка есен срещу грип. В България процентът на ваксинирани е катастрофално нисък. Същото започва да става и с ваксините срещу COVID-19”, каза той.

Според него националните медии трябва да се включат в кампанията за популяризиране на ползите от ваксинацията. Той е на мнение и, че мерките трябва да бъдат много сериозни.

Подробности гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.