Според нея правителството веднага трябва да се задейства

„Мерките срещу високата цена на тока трябва да започнат да се случват незабавно, защото България е единствената държава, която няма незабавен план за подкрепа на бизнеса и потребителите. Ние сме в безпрецедентна ситуация, в която сметките се увеличават 4 пъти, токът скача 3 пъти спрямо прогнозата цена на КЕВР от юли”, заяви в ефира на „Денят на живо” съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!” и кандидат за депутат Мая Манолова.

Властта и бизнесът за цената на тока: Кризата е реална и изисква мерки

„Бизнеси се затварят, фирми фалират, инфлацията лети нагоре. Трябва да бъдат взети незабавни мерки първо за подкрепа на малките и средни фирми, на социалните учреждения, детските градини, медицинските учреждения,  болниците. От сега трябва да се знае и подкрепата за домакинствата. От 1 януари ще има драстично повишаване на всички сметки. Това е реалистичният сценарий”, посочи още тя.

Според нея правителството незабавно трябва да излезе с ангажимент, че учрежденията ще получат пряка финансова подкрепа от държавата в размер на повишените цени на ел.енергията спрямо прогнозата на КЕВР. Манолова посочи, че в бюджета има 1 млрд. излишък.

Тя категорично потвърди, че основни опоненти на партията са ГЕРБ и ДПС. За нея Борисов е олицетворение на авторитарния режим, на олигархията и на корупцията. А Делян Пеевски бил негов съдружник и двамата били свързани.

Енергиен експерт: Не бива само 160 предприятия да купуват пряко ток от АЕЦ и НЕК

„Този, който трябва да понесе цялата отговорност за безобразията в държавата, включително и в енергетиката, е този, който еднолично управляваше държавата и ни докара до ситуацията да имаме най-скъпия ток в Европа”, смята Манолова.

Тя е убедена, че накрая доброто, справедливостта и честните каузи ще победят, ще има следващ парламент и мнозинство на почтените в него, което да започне важните за българите реформи.

За профила си в социалната мрежа TikTok Манолова сподели, че е идея на младия й екип. Тя е на мнение, че с иновативен подход ще се доближи и до по-младите избиратели. Манолова сподели още, че откакто е в политиката няма време за любимите си неща, като шаха.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.