Според нея НСО трябва да бъде на подчинение към МВР и силовите министерства

"Здравната ситуация беше подценявана с цел удар по институциите и дестабилизиране на държавата. Президентството се превърна в политико-партийна бухалка". Това заяви кандидат-президентът Цвета Кирилова в ефира на предаването "Твоят ден".

Тя постави въпроса защо НСО е на подчинение на президента. Според нея службата трябва да отиде към МВР и силовите министерства. "Трябва да има не Национална служба за охрана, а отбрана", смята Кирилова.

"Реших да се включа в изборната битка, защото е добра възможност да покажем свършеното от неправителствената ни организация в по-голям мащаб", споделя тя.

КАНДИДАТ НА ХОРИЗОНТА: Цвета Кирилова влиза в битката за "Дондуков"2

Според нея държавният глава трябва да е инициативен и деен човек, да вземе под крилото си поредица от национални инициативи, да бъде и подкрепяща институция към изпълнителната и законодателната власт.

Кирилова подчерта, че кандидатът за вицепрезидент Георги Туталов е интересен човек, с висока професионална подготовка. Зад номинацията на кандидат-президентската двойка стоели над 160 000 души.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.