Според него нямаше разяснителна кампания за ваксиниране

"Не виждам грешки в Стойчо Кацаров, има боязън в цялото правителство и президента. Действията на властта закъсняха, затягането на ограничителните мерки и сертификатите трябваше да се случат много по-рано. Нямаше разяснителна кампания за ваксиниране. Заради дребни политически сметки не се предприемат адекватни мерки". Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов от "Демократична България".

По думите му трябва да се преценява тежестта на решението на КС относно гражданството на Петков.

"Има сериозна диаспора от млади хора, които получават и чуждо гражданство и не бива да ги лишаваме от политически права в България. Имаме големи съвпадения с "Продължаваме Промяната" и това е основа за преговори", сподели той.

Атанасов: ДБ никога не е била толкова мобилизирана, колкото сега

Според него трябва да се вземат мерки за подпомагане на бизнеса и вярва, че при редовен парламент ще се успокоят цените на електроенергията.

"Наложително е да се освободят назначените от ГЕРБ ръководители на специалните служби и главния секретар на МВР, защото бяха подбрани калинки, удобни на миналата власт. Задачата ми беше не да разкриват престъпленията, а да ги прикриват, но не президентът трябваше да назначава титуляри на тези позиции. Има хора, които нямат качества да ги заемат", коментира Атанасов.

Той смята, че новоназначенията може да са предмет на спор между новото правителство и президента.

Относно темата за купуване на гласове той подчерта, че във всяка област има сигнали.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.