По тялото му е имало следи от прободни рани

Откриха мъртъв мъж в Сливен. По тялото му е имало следи от прободни рани. Той е намерен в петък вечерта след получен сигнал в МВР. Тялото е било в лек автомобил, паркиран в района на площад „Стоил войвода”.  Установена е самоличността на жертвата. Става въпрос за 30-годишен мъж. 

Откриха труп на отвлечен германец в Добричко, похитителите искали 100 000 лв. откуп (ВИДЕО+СНИМКИ)

В резултат на бързите и навременни действия на правоохранителните органи в Сливен и със съдействие на служители от „Експертна криминалистическа дейност” към ГДНП-София извършителят е установен и задържан. За кратко време са проведени множество процесуално-следствени действия, разпити и оперативно-издирвателни мероприятия за събиране на достатъчно доказателства по случая.

Извършителят е задържан, направил е пълни самопризнания. Той не е криминално проявен, има регистрация за управление на МПС след употреба на алкохол. Оръжието, с което е извършено престъплението, също е открито. 

 

 

По-късно от прокуратурата съобщиха, че жертвата и извъшителят са се познавали. Работи се по няколко версии относно мотивите за убийството - на ревностна основа, бизнес отношения или лични проблеми. 

За подобни престъпления законът предвижда най-малко 15 години затвор. Работата по случая продължава.

Разследване: Двойно убийство в Благоевград, прикрито с пожар?

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.