На жертвата й предстоят още операции

Търсят спешно кръводарители за 17-годишното изнасилено момиче от Цар Калоян, научи NOVA. Кръвната й група е А (+). Момичето бе откарано в много тежко състояние в русенската болница "Медика". Тя е с ампутирана лява ръка и 30% изгаряния. Предстоят й още множество операции.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Кръводарителския център в Русе. От там приемат кръв от цялата страна, като хората трябва да заявят, че даряват за "момичето от Цар Калоян в УМБАЛ "Медика".

Припомняме, че от Прокуратурата разследват мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетното момиче. По информация на държавното обвинение соченият за нападател и жертвата са първи братовчеди.

Изнасиленото момиче от Цар Калоян и соченият за нападател били първи братовчеди

Мъжът е лежал два пъти в затвора, като вторият - за изнасилване на майката на 17-годишното момиче. Задържан е за 72 часа.

„Благодарение на множество бързи, адекватни и оперативно-издирвателни мероприятия в рамките на по-малко от 24 часа издирваният беше задържан”, каза главният комисар Петър Тодоров.

Разследват мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетно момиче

Окръжната прокуратура в Разград повдигна три обвинения на 25-годишния мъж.

„Става въпрос за опит за убийство, извършено по изключително жесток начин, причинило тежки увреждания на жертвата”, каза окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Хората в Цар Калоян не могат да си обяснят нечовешките действия на нападателя и се молят  момичето да оцелее.

Мярката за задържане ще се гледа от Разградския окръжен съд утре.

Информация: Наталия Йорданова

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.