Полицейски говорител съобщи за няколко заподозрени

Германската полиция е претърсила няколко жилища в рамките на разследване на смъртни заплахи срещу премиера на източната провинция Саксония Михаел Кречмер, предаде БТА. Операцията е била проведена в регионалната столица Дрезден и околностите й. Претърсени са били общо шест имота. Полицейски говорител съобщи за няколко заподозрени.

Операцията, която започнала в ранните часове днес, е във връзка със заплахи, отправени в „Телеграм”. Членове на група в приложението намекнали, че може да притежават арбалети и други оръжия.

Според съобщение от миналата седмица на списание „Фронтал”, което е издавано от обществения радиотелевизионен оператор Цет Де Еф, смъртните заплахи срещу Михаел Кречмер били отправени в дискусии във връзка с изискването за ваксинация срещу COVID.

В чата се говорело за планове за убийството не само на премиера на Саксония, но и на други представители на регионалното правителство.
Заплахите предизвикаха възмущение в целия политически спектър в Германия.

Самият Кречмер подчерта, че „хората, които заемат държавна длъжност, не бива да се страхуват да изразяват своето мнение и да си вършат работата”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Ина Григорова