Двамата влязоха в топ 20 на ските

Алберт Попов завърши на 11-ото място в крайното класиране при спускане в Мадона Ди Кампильо, докато Камен Златков финишира на 19-ото място в италианския ски курорт.

Двамата направиха много добро каране в италианските Алпи и съвсем резонно стигнаха до зоната на точките, което е за пръв път в историята на този спорт в едно състезание от нашата страна. В генералното класиране Попов е 14-и с 39 точки, докато Камен Златков остана 28-и с 12 точки.

Алберт Попов за историческото класиране на Европейската купа по ски

Алберт направи солиден старт при спускането, но неточности в третия етап от карането му отредиха, но все пак той регистрира най-високото си крайно класиране в Световната купа през този сезон. Златков пък тръгна от 30-ото място след първия манш, след като генерира прогрес с 11 позиции, за да запише първи точки през тази година, пише Gong.bg.

Себастиан Фос-Солеваг триумфира в надпреварата с 1:34,59, което беше с 1,33 сек. По-добро време от това на Алберт и с 1,82 сек. От това на Камен, но драмата на финала бе изключително голяма. Французинът Клеман Ноел стартира последен и се движи с по-добро време спрямо норвежкия победител, но френският скиор не мина през последната врата преди финалната линия, което му донесе дисквалификация, въпреки че беше с над секунда по-добро време.

Следващото състезание за българите ще бъде на 5 януари в хърватската столица Загреб.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.