В класациите попадат политици, спортисти, бизнесмени и звезди от света на шоубизнеса

Списание "Тайм" публикува своя ежегоден списък на 100-те най-влиятелни личности в света .Британският принц Хари и съпругата му Меган са на корицата на броя. Сред хората в листата попадат политици, представители на  бизнеса, на финансови институции, знатни персони, юристи и звезди от шоубизнеса. Личностите са подредени в няколко категории - пионери, титани, кумири, новатори, лидери и творци.  

Начело на категорията "пионери" е певицата Били Айлиш.

„За мен е огромна чест  да бъда част от тази класация. Много е вълнуващо. Чувствам се поласкана.  Да си призная, мразя факта, че израснах като проблемно дете. Особено в периода между 16 и 20 годишната ми възраст. Чувах какви ли не неща за себе си. И като се върна назад във времето и си спомня какво съм вършила когато бях на 14 – наистина нямам обяснение какво точно се е случвало в главата ми. Изобщо не знам как стигнах до тук. Този бранш е за луди хора”, коментира тя.

Най-влиятелните личности в света за 2021 г. според "Тайм" (ГАЛЕРИЯ)

Начело на категорията "титани" е американската състезателка по спортна гимнастика Симон Байлс, която е 19-кратна световна шампионка и четирикратна олимпийска шампионка.

„Никога не съм си представяла, че ще се състезавам на световни шампионати и дори на олимпиада, така че всичко това беше много странно за мен. Не бях сигурна, че ще се справя със съчетанията по най-добрия начин. В онзи момент определено имах нужда от подкрепа и затова винаги се старая да вдъхвам кураж на момичетата в залата.Като професионален спортист до момента бях награждавана само когато постигна конкретен успех, но сега е различно и чувството е наистина приятно. Осъзнавам какво съм постигнала, през какво съм  минала и какво съм преодоляла. Ето защо да съм в тази класация за мен е огромно постижение. Много съм горда!“, споделя гимнастичката Симон Байлс.

Категорията „творци" оглавява актрисата Кейт Уинслет.

 „Като хора, работещи в развлекателната индустрия всички носим отговорност и е важно да останем верни на себе си – да не променяме лицата си, да не продаваме телата си. Често ни идеализират, мислейки че сме перфектни, но това няма нищо общо с реалността.  Посланието, което искам да отправя към младите жени е – не се подценявайте! Спрете да се оглеждате в огледалото и бъдете себе си. Чувствайте се добре в кожата си, и знайте ,че сте прекрасни и отвътре и отвън! Бъдете уверени!“, казва актрисата.

Звезди, които трябва да се кандидатират за президент на САЩ (ГАЛЕРИЯ)

В престижния списък попада и корейско-американската поетеса, писателка и професор Кати Парк Хонг.

На една от седемте специални корици на печатния брой позира   Дженсен Хуанг. Срeд глaвнитe зacлyги нa бизнесмена ce пocoчвaт нe caмo пpoизвoдcтвoтo нa мoщни видeoĸapти, нo и нeгoвия гoлям пpинoc в oблacттa нa aлгopитмитe c eлeмeнти нa изĸycтвeн интeлeĸт.

Категорията "лидери" оглавява председателят на Световната търговска организация Нгози Оконджо-Ивеала.

Титлата „Личност на годината за 2021 г.“ на списание "Тайм" се връчва на изобретателя милиардер Илон Мъск.   

Той е собственик на две компании – Tesla -  глобален лидер в производството на електрически превозни средства, и SpaceX - аерокосмически производител, занимаващ се и с космически транспортни услуги и комуникации. Мъск успява да постигне изключителен успех с всичките си  дейности. Революционните му начинания на   го превърнаха в най-богатия човек на планетата.

Списание Форбс обяви списъка си с най-влиятелните жени в света.  В  него преобладават дами от политиката и корпоративния свят. Класацията се оглавява от Маккензи Скот - бившата съпруга на един от най-богатите мъже в света - Джеф Безос.

В списъка за 2021 г. място намират 15 жени от медиите и шоубизнеса. Най-високата позиция - 23-та е за телевизионната знаменитост Опра Уинфри, чието влияние в публичното пространство е факт от много години.

Певицата Риана, която наскоро беше обявена за национален герой на Барбадос, заема 68-мото място в класацията. Изпълнителката официално вече е милиардерка, благодарение на успеха на модната си линия. Риана сключи договор за сътрудничество с известен френски моден гигант и така козметичната марка на Рири спечели над половин милиард долара през миналата година.

R&B кралицата Бионсе за поредна година намира място в престижната класация под номер номер 76. Според бизнес списанието бившата певица от Destiny's Child е спечелила общо 250 млн. долара от турнето си On The Run II със съпруга си милиардер Джей Зи. Следващата поред в престижната класация е  певицата Тейлър Суифт, която счупи множество музикални рекорди и отново е номинирана за "Грами". Албумът ѝ Folklore стана първият за годината, от който са продадени един милион копия.

Актрисата Рийз Уидърспун, която стана много успешен продуцент, е на 74-то място.

На 85-то място виждаме тенис звездата Серина Уилямс, която освен успешен спортист, се превърна и в истинска модна икона. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.