Предлагат се всички ваксини, регистрирани и разрешени за употреба в България

И в днешния съботен ден пред Имунизационния център на "Пирогов" се вие дълга опашка от граждани, дошли да се ваксинират срещу COVID-19.

Центърът отвори още в 8.30 часа. Предлагат се всички ваксини, регистрирани и разрешени за употреба в България. Извършват се и бустерни дози, като не е необходимо предварително записване. В педиатричен кабинет се поставят ваксини на деца от 5 до 11 години, но за там се изисква записване.

Екипът ни срещна хора, чакащи за имунизация и реимунизация и пред центъра на болница "Света Анна" - Окръжна болница. Тук опашна няма, чакащите вървят бързо като много от тях са за поставяне на бустерна доза.

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките

За последното денонощие са поставени 34 482 дози ваксина, а общо поставените дози от началото на пандемията у нас са 3 838 576.

375 523 са общият брой на поставени бустерни дози към днешна дата.

Според данните на Единния информационен портал 5 524 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през изминалите 24 часа. 2 674 от тях са установени с PCR, а 2 850 - с бързи антигенни тестове. 74,02 % от новите случаи, доказани за последното денонощие, са на лица, които не са ваксинирани.

Къде има изнесени пунктове за ваксинация срещу COVID

И днес, и в неделя в София работят изнесените ваксинационни пунктове в големите търговски центрове "Парадайс", "Сердика", "Ринг Мол", "The Mall", "България", както и в културния дом в жк "Дружба". Ваксини се поставят и в разкритите пунктове на две от станциите на метрото – „НДК“ и „Софийски университет“, както и в 12 ДКЦ и 24 ДКЦ. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.