Коментар на Росен Бъчваров

Зрители на NOVA сигнализират, че на летище София се получава струпване на огромно количество от пристигащи хора. Те са гневни и поставят въпроса защо не се спазват потивоепидемичите мерки, а чакащите са на 20 сантиметра един от друг.

Българите, които бяха блокирани на летище в Германия, кацнаха успешно у нас (ВИДЕО)

Директорът „Комуникации” на летище София Росен Бъчваров обясни защо се стига до тази ситуация. „Поради зимната обстановка някои полети закъсняват, а други кацат по-рано. Когато се съберат повече души – около 600-700 капацитетът на граничните служби и на тези, които проверяват за противоепидемичните мерки, е недостатъчен. Затова се налага хората да изчакват”, каза той.

„Вариантите са да се изчаква в самолета или в автобусите. Опасявам се, че нито едни от двата варианта не е по-добър от настоящия”, коментира Бъчваров.

Възобновяват гражданските полети от Русе до София

По думите му в момента заради интензивния трафик и спецификата на времето картината на повечето европейски летища е твърде сходна.

„Обръщаме внимание на планирането на самите полети, за да избегнем струпването. Постоянно контактуваме и с колегите както от „Гранична полиция”, така и от РЗИ, за да може в тези пикови часове да се повиши техния капацитет”, заяви Росен Бъчваров.

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.