Това потвърдиха от "Фейенорд"

Една от нидерландските легенди на световния футбол - Вим Янсен, почина на 75-годишна възраст, потвърдиха от "Фейенорд", пише gong.bg. Именно там преминава по-голяма част от кариерата на известния футболист, играл като защитник и халф

От миналия октомври една от звездите на великия тим на Нидерландия от 70-те години на миналия век беше с поставена диагноза деменция.

"Загубихме наша икона и рожба", се казва в изявлението на клуба от Ротердам.

Вилхелмус Маринус Антониус и известен на феновете по света като Вим Янсен. Къдрокосият футболист бе титуляр в състава на "лалетата", спечелил сребърните медали на световните първенства във ФРГ през 1974 г. и в Аржентина през 1978 г., както и бронза от Евро 1976. Той има 65 мача и един гол с оранжевия екип.

Легендата на "Фейенорд" носи екипа на тима от Ротердам между 1965 и 1980 г. и печели 4 шампионски титли на Нидерландия, Купата на страната, Купата на европейските шампиони (КЕШ) и Купата на УЕФА. В края на състезателната си кариера играе и за "Аякс". След края на състезателните си дни се наслаждава на успешна треньорска кариера, извеждайки до шампионския връх както "Фейенорд", така и шотландския "Селтик". Водил е още белгийския "Локерен" и японския "Санфрече Хирошима".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.