Той спечели Australian Open, като надигра Даниил Медведев

Рафаел Надал стана най-успешният тенисист до момента за всички времена, след като спечели 21-вата си титла от Големия шлем, надвивайки Медведев на финала на Australian Open. Той надви руснака с 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5.

По този начин испанецът изпревари големите си съперници Роджър Федерер и Новак Джокович, които имат по 20. Мачът между Надал и Медведев продължи  5 часа и 24 минути.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

„Не знам какво да кажа. Преди месец и половина не знаех дали ще мога да играя отново, а днес съм тук. Не знаете колко се борих да бъда на турнира. Благодаря на всички, които ме подкрепяха. Фантастични сте. Благодаря за любовта и подкрепата. Без вас нищо нямаше да бъде възможно", заяви след мача победителят на Australian Open.

 

 

„Трудно е да се говори, след като си играл 5 часа и си загубил. Поздравления Рафа! Това, което направи днес, бе невероятно. Искам да благодаря на екипа, с който работя. Опитахме да дадем най-доброто. Надяваме се да имаме нови победи. Благодаря на съпругата и семейството си. Всички бяха зад мен. Ще се опитам да съм по-добър следващият път", каза след играта Медведев.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.