Два пъти и половина са увеличени сметките на най-голямата общинска болница в страната

Спешна помощ за справянето с високите цени за отопление и електричество. Това поискаха с отворено писмо до властта  болничните сдружения. С  повече от двойни сметки за ток са  университетските и общинските болници. 

Два пъти и половина са увеличени сметките за електроенергия и газ на най-голямата общинска болница в страната МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък, обслужваща пет общини в региона.

Сачева: 24 организации може да затворят социални услуги заради скъпия ток

„За последното тримесечие на 2019 г. сме платили 21 000 лв. за ток, за 2020 г. – 24 000, а за 2021 г. - 52 000 лв.”, обяви д-р Кети Маналова-Владкова, управител на болничното заведение.

За газта сметките били 17 700 лв. за последните три месеца на 2019 г., 31 600 лв. за същия период на 2020 г. и 58 300 лв. за края на 2021 г.

„Мисля, че това е последният месец, в който ще можем да поемем тези разходи, тъй като фирмите доставчици вече не правят компромиси”, казва още д-р Манолова-Владкова.

Разходите както за консумативи и предпазни средства, така и за храна на пациентите и лекарства нарастват, алармира управителят на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“.

Високите цени на тока и газа: Болници искат по-скъпи клинични пътеки

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.