Митко се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина

4-годишно дете от Ямбол се бори с две тежки онкологични заболявания. Митко се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина. Сумата от над 250 000 долара е непосилна за семейството му. 

Митко е с остра лимфобластна левкемия. Наскоро лекарите му поставят и още една тежка диагноза.

„Остра миелоидна левкемия. Започна се веднага химеотерапия. Пак тежък курс. След първия курс на контролния костен мозък се установява,че той е в ремисия. Досега сме прекарали два курса на химеотерапия и ни остава още един”, обясни майката Катя Карарадева.

Засега Митко се лекува в болница в Пловдив. Терапията трябва да продължи в Израел с трансплантация на костен мозък. Средствата за интервенцията обаче са непосилни за семейството му.

„80 хил. долара е за предварителния преглед и 173 хил. долара е за самата трансплантация, като не влизат, ако се наложат, допълнителни лекарства и други разходи”, обясни майката.

Семейството не може да се възползва от помощта на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания”.

„Казаха, че покриват лечение, което се осъществява в Германия, а в нашия случай лечението трябва да се осъществи в Израел”, обясни Катя Карарадева.

Заради много специфичната комбинация от две левкимии, лекарите препоръчват трансплантация в Израел.

„В тези месеци единствено ни крепи подкрепата на всички хора, които се отзовават и всеки кой с каквото може  подпомага. Дали било с финансова, дали било с обаждания, питания, как сме, от какво имаме нужда”, обясни бащата Димитър Карарадев.

 Бащата на Митко се надява,че ще им се отдаде възможност да постигнат своята крайна цел.

„Да отидем на трансплантация и да се излекуваме”, казва Димитър.

„Мен единствено ме крепи надеждата, че един ден той ще е нормално дете. Защото от две години животът му е по болниците. Той не е играл на детска площадка, не знае какво е да е сред децата.Мечтата му е да отиде на детска градина, да играе с деца”, разказва Катя.  

До този момент с помощта на ямболци, семейството е събрало  59 600  лева в дарителста сметка на Митко и още 28 000 от община Ямбол,  коледари, баскетболния отбор на града и други местни инициативи, което  за съжаление е една малка част от сумата, а времето неумолимо изтича.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следния начин:

Дарителска сметка на семейството:

Уникредит Булбанк

IBAN: BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Димитър Димитров Карарадев

Лична сметка на семейството:

ОББ

IBAN: BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Катя Ивова Иванова (майка)

От Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания” излязоха с официална позиция заради думите на родителите на детето. 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.