В дневния ред са заложени три точки

Ръководството на Българския футболен съюз свиква редовен конгрес на централата, на който обаче няма да се проведе избор на нов президент и изпълнителен комитет, съобщава БГНЕС.

Общото събрание ще се проведе на 20 май и в дневния му ред ще има три точки: Отчет на Изпълкома за периода 2018-2022, Програма на БФС за развитието на футбола за 2022-2026 и Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026.

БФС изключи клубовете, участвали в конгреса на Бербатов

Конгресът ще се състои в София. След заседанието на Изпълкома на БФС вчера, от там обявиха, че планират да проведат общо събрание, като документите вече са подадени към Търговския регистър и предстои да бъдат одобрени, след което поканата към членовете на БФС и дневният ред да бъдат качени на сайта на Агенция по вписванията.

Редовният изборен конгрес на БФС трябваше да се проведе на 18 март, но ръководството на централата го отмени, а кандидатът за президентския пост Димитър Бербатов проведе собствен конгрес с клубовете, които го поддържат. Вчера въпросните клубове бяха изключени от системата на БФС, с изключение на ЦСКА и два тима от Втора лига, на които ще бъде наложена парична санкция. На 1 март президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че редовният конгрес се отменя заради съдебните спорове около извънредния конгрес на 12 октомври миналата година.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС