Коментар на експерта Любомир Тулев

Хакери се похвалиха, че са успели да проникнат през камерите в конферентните зали на Кремъл. Немислимо е как толкова голяма държавна администрация има достъп до конферентните си зали през интернет. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS експертът по киберсигурност Любомир Тулев.

„Тук говорим за едно огромно невежество и очевидно някой не си е свършил работата. Корупцията и невежеството са довели до това хакери да успеят да проникнат в системите. Няма как да сме сигурни, че това действително са залите на Кремъл, но след като „Анонимните” твърдят така, това не буди съмнение в противното. Те многократно разпространяват уличаващи информации”, добави той.

Хакери поеха контрола над камерите за видеонаблюдение в Кремъл (ВИДЕО)

Експертът добави, че вероятно хакерите са имали достъп чрез камерите до залите много преди да оповестят информацията за това.

„Това е един много силен коз. Твърде вероятно е да са предоставяли информация на украинските власти предварително”, каза още Тулев.

По думите му атаката на хакерите не се ограничава само до руското правителство, но е насочена и към всички западни компании, които все още неса изтеглили фирмите си от Русия.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: