Бившият министър беше задържан на 17 март заедно с Борисов и Севделина Арнаудова

Софийският районен съд (СРС) ще се произнесе в срок по жалбата срещу заповедта за задържане на Владислав Горанов. Срокът е 30-дневен.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста. На следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков.

Спецпрокуратурата проверява сигнал на ГЕРБ за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова

Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател.

Самият Горанов днес не присъства на заседанието. Адвокат Станислава Каракушева заяви, че издадената заповед за задържане е изцяло незаконосъобразна.

„На първо място не е налице фактическо основание за издаване на тази заповед. Не е описано времето, мястото, какви действа следва да се извършени с оглед твърдяното престъпление във връзка, с което е издадена тази заповед. На следващо място по делото не са представени абсолютно никакви доказателства, че съществувала опасност Горанов да се укрие или да възпрепятства по някакъв начин извършваните действия по разследването, още повече че към този момент, извършваните действия по разследването са извършвани от некомпетентен орган, което е било ясно както за всички участвали от ГДНП, така и в частност за издателя на оспорваната заповед”, посочи Каракушева.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор:
Източник: БГНЕС