Те имат три съвместни песни

Те са едни от големите звезди на българската музикална сцена. Работили са заедно през годините, а извън сцената са останали добри приятели. В "На фокус" гостуват певците Росица Кирилова и братя Аргирови.

Питали са я дали е била омъжена за братя Аргирови. "Навлизаше диско музиката когато постигнахме успех с братя Аргирови. Имаме три песни заедно. 2000-3000 души посещаваха концертите ни, а получавахме 40 лева по договор", спомня си тя. И уточни, че обича руската култура и тя не бива да се забранява и смесва с управлението на страната.

Братя Аргирови ще отбележат 40 години на сцената с концерт. Ще има и албум - "40 години братя Аргирови и приятели". В книга събират много от преживяванията си на сцената и извън нея.

Братя Аргирови и музиката, която остава

По думите на Благовест от 1985-та до 88-ма година са пътували много. От своя страна брат му Светослав споделя, че Росица Кирилова ги е дисциплинирала. "Живях 25 години в Норвегия. Имах хубава работа, но друго си е тук в България", казва той. И допълва, че прапрадядо им е Тодор Каблешков.

По темата с войната в Украйна Благовест Аргиров смята, че е нужно да има обединение.

От септември започват юбилейните концерти на братята, а лятно дамско турне ще отведе Роси Кирилова, Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Тони Димитрова и Нелина от 5 юли из цялата страна.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.