Събитието беше отбелязано с гала вечеря в НДК

Американският университет в България отпразнува 30-годишен юбилей. Събитието беше отбелязано от възпитаници, преподаватели, ръководство и дипломати на гала вечеря в НДК. Специален гост  беше американският посланик у нас Херо Мустафа, която отправи специални поздрави за постигнатите успехи.

Малко преди това университетът откри и свой център за информация, демокрация и гражданство, като идеята е всички студенти, независимо в коя специалност се обучават, да се включат в борбата с фалшивите новини и в други граждански инициативи.

„Пожелавам на университета да продължава да обучава едни отлични студенти. И се надявам да можем да се разширим, за да имаме един още по- значителен позитивен отпечатък върху света и нашите студенти да продължават да спомагат и страната и региона”, заяви Дейвид Евънс, президент на Американски университет в България.

„Американският университет в България е страхотен. Той е едно от най-важните неща, които Щатите могат да направят за България. Откакто прекрачих прага на университета и успях да се запозная с преподавателите начинът, по който те работят, това за мен беше едно невероятно преживяване, за което съм благодарна”, заяви Херо Мустафа, посланик на САЩ в България.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.