Изяснява се дали водачът не се е врязал в тълпата умишлено

Човек загина, а най-малко 30 бяха ранени, след като кола се вряза в пешеходци в Берлин, съобщава Си Ен Ен. Петима от пострадалите са с опасност за живота.Повече от 130 лекари и полицаи пристигнаха от други германски градове, за да помагат на ранените. 

Инцидентът е станал в близост до популярен търговски център в германската столица. В района има и голяма църква. 

По информация на полицията 29-годишният шофьор е задържан. Германски медии пишат, че в колата е било намерено писмо от водача, в което той описвал мотивите си и твърдял, че е умишлено деяние. Това не е потвърдено от полицията, а местен политик категорично отрече информацията.

Изясняват се причините за случилото се и дали действията на водача са били умишлени. По последни данни шофьорът на автомобила първо е бил задържан от минувач и след това е арестуван от полицай на мястото на инцидента.

Трагедията се разигра близо до мястото на фаталната атака на Коледния базар в Западен Берлин през 2016-та година. Тогава ислямист уби 11 души и рани десетки, след което успя да избяга в Италия, където беше застрелян от полицията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова