Българките се наложиха над Доминиканската република

Българският национален отбор постигна победа в първата си среща от Лигата на нациите по волейбол за жени в София. Българките, водени от Лоренцо Мичели, се наложиха с категоричното 3:0 (25:15, 25:13, 25:21) над Доминиканската република, предаде БТА.

Лора Китипова, Мирослава Паскова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Нася Димитрова, Мира Тодорова и либерото Жана Тодорова не оставиха никакви шансове за противника.

След първоначалните разигравания българките поведоха с 11:4 и 20:8, за да приключат частта при 25:15.

Във втория гейм превъзходството на българския тим беше още по-осезаемо. Стигна се до 14:5 и крайното 25:13, което до голяма степен пречупи съпротивата на Доминиканската република.

В третата част българките допуснаха повече грешки и това позволи на Доминиканската република да не изостане много в резултата. От 10:5 за България се стигна до 20:19 за водения от Лоренцо Мичели състав, но силните отигравания в атака бяха достатъчни за третия български успех в Лигата на нациите, дошъл след малко повече от един час игра.

Мария Йорданова, която с технично нападение реализира последната точка в срещата, игра изключително силно за България и стана най-резултатна с 22 точки. Нася Димитрова и Мирослава Паскова добавиха по още 10 точки.

За Доминиканската република с 10 точки завърши Гаила Гонсалес.  

Следващата среща на България е в петък срещу Бразилия. Българките заемат 12-то място в класирането до момента с три победи и шест поражения.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.