Дрогата беше открита в куфара на българка, пристигаща от Руанда

Задържаха българка с над 3 кг хероин на летище София. Жената е пътувала от Кигали, Руанда, до Bългария, с полет през Доха, Катар. Наркотикът е открит от митническите служители на отдела за „Борба с наркотрафика“ по време на проверка на багажа на пътничката.

„Наркотикът беше открит в двойното дъно на куфара на пътничката. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия на територията на град София задържахме още едно лице”, заяви Стефан Бакалов, началник отдел "Борба с наркотрафика", Агенция "Митници".

Задържаха пътничка на летище София с над 3 кг хероин в куфара (СНИМКИ)

По думите му най-честата практика за укриване на дрога е в куфарите – в страничните стени, в дъната, в дръжките и колелцата.„Доха е един от големите авиотранспортни хъбове. Естествено е това летище да се използва за транспорт и на дрога”, посочи той.

И допълни: „Най-голямото количество хероин, откривано тази година, са 50 килограма, заложени на митнически пункт Видин. Наркотикът беше пренасян в камион”.

Повече гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.