Повече от 43 000 души са подписали петиция, призоваваща властите да му позволят да играе на Откритото първенство на САЩ

Новак Джокович заяви в събота, че се „готви да се състезава“ на Откритото първенство на САЩ, въпреки че влизането в страната би било невъзможно, поради отказа му да се ваксинира, предаде АФП.

Според настоящите правила, всички пристигащи в Съединените щати трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу коронавирус.

Сръбската звезда, трикратен шампион в Ню Йорк и наскоро спечелил седма титла от Уимбълдън, последователно отказва да се ваксинира, позиция, заради която бе депортиран от Мелбърн през януари в навечерието на Откритото първенство на Австралия.

„Подготвям се така, сякаш ще ми бъде позволено да се състезавам, докато чакам да чуя дали има вероятност да пътувам до САЩ. Стискаме палци!“, написа Джокович в Instagram в публикация, придружена с видеоклип от негова тренировка.

Джокович спечели седма титла на турнира „Уимбълдън” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Повече от 43 000 души са подписали петиция, призоваваща властите да позволят на 21-кратния победител в Шлема Джокович да играе на Откритото първенство на САЩ, което започва на 29 август.

„Просто исках да използвам момента и да кажа на всички вас колко съм благодарен, че получавам толкова много съобщения на подкрепа и любов от цял свят тези дни“, каза 35-годишният Джокович.

„Не го очаквах и затова се чувствам толкова изумен. Просто исках да кажа БЛАГОДАРЯ. Това е особено чувство, че хората се отнасят към моята тенис кариера по такъв любящ и подкрепящ начин и желаят да продължа да се състезавам.“ 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС