Губернаторът обясни, че този режим важи преди всичко специалните служби и няма да засегне обикновения живот на жителите

В Севастопол след днешната атака с безпилотник срещу щаба на Черноморския флот бе въведена повишена, жълта степен на терористична опасност, съобщи губернаторът Михаил Развожаев в канала си в Telegram.

"Решихме да въведем жълто ниво на терористична опасност. Жълтото ниво е средното ниво от трите съществуващи. Това означава, че мерките за сигурност ще бъдат максимално засилени", пише той.

Собственик на украинска компания за търговия със зърно загина при руски удар срещу Николаев

Губернаторът обясни, че този режим важи преди всичко специалните служби и няма да засегне обикновения живот на жителите на Севастопол. Той призова да се запази спокойствие, но да има по-голяма бдителност. Преди това нивото на терористична заплаха в Севастопол не беше повишено.

Тази сутрин самоделен дрон атакува двора на щаба на Черноморския флот. Избухнало е взривно устройство с малка мощност, няма загинали, но шестима са ранени. Според кримския сенатор Олга Ковитиди безпилотникът е изстрелян не отвън, а от територията на Севастопол. Според нея инцидентът се оценява като терористичен акт, извършителите ще бъдат наказани. В града са отменени всички събития в чест на Деня на ВМС, който трябваше да се отбележи в неделя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС