73-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа

Окръжната прокуратура в Пазарджик обвини 73-годишния М.С. в умишлено убийство на 72-годишната Екатерина Каферинова във Велинград, съобщават от държавното обвинение.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Има задържан за убийството на общински съветник във Велинград (ВИДЕО)

Убийството е извършено в неделя вечерта. Мъжът сам се е обадил и е признал, че собственоръчно е убил жертвата в дома й. Посочил и къщата, в която е извършено престъплението. 

Преди години двамата са живеели на семейни начала. Имали са общ бизнес и неуредени финансови взаимоотношения за няколко стотин хиляди лева. Това не е първото нападение срещу Каферинова. През годините тя е била нападана от маскирани, а автомобилът й е бил подпалван.

Задържаният Минчо Столарски живее в кюстендилското село Богослов. Вчера пристига във Велинград на рождения ден на Екатерина Каферинова.

„Не е бил празнуван рожденият ден, той е дошъл във връзка с изясняване на някои финансови неща между тях двамата. Не е имало рожден ден с гости, двамата са били сами”, каза окръжният прокурор Албена Кузманова.

Жена е убита във Велинград

„На 28 август вечерта, между двамата е възникнал скандал. Причината за скандала е, че мъжът е претендирал жената да му върне голяма сума пари, които през годините той й бил дал. Касае се за няколко стотин хиляди лева”, обясни Паун Савов, прокурор в ОП-Пазарджик.

По време на скандала мъжът се нахвърлил върху Каферинова и я удушил. После сам се обадил на 112, за да извика полицията, а по телефона разказал, че я е убил.

„По особено жесток начин е отнел живота на госпожа Каферинова, смъртта е настъпила вследствие на удушаване”, разказа Костадин Коев, кмет на Велинград.

Дали във фаталната вечер двамата са употребили алкохол засега не е ясно, резултатите от пробите не са готови. От прокуратурата категорично заявиха, че мотивът за извършване на престъплението е изцяло личен.

„Изключени са всякакви политически моменти по повод извършеното престъпление. Касае се за скандал между тях двамата на лична основа, преди всичко техните финансови и бизнесотношения”, обясни Паун Савов.

Заподозреният е брат на известния бизнесмен и транспортен бос Миролюб Столарски.

Съседите на Каферинова не са чули нищо нередно в неделната вечер. 

За престъплението законът предвижда между 10 и 20 години затвор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.