Пред съда той се призна за виновен

Съдът в Бургас остави шофьора на тира с 88 бежанци от Афганистан. Северномакеоднеа Зоран Камилов беше заловен в неделя. 

Пред съда той се призна за виновен, но не пожела да разкрие кой стои начело на канала. Адвокатите му твърдят, че това е инцидентен случай и поискаха да бъде освободен, защото имал два инсулта. Въпреки това съдът прецени, че има риск да се укрие. Прокуратурата обяви, че камилов не съдейства за установяване на схемата за трафик. Обвинителите посочиха, че само няколко месеца шофьорът е влизал на територията на България няколко пъти по 2-3 часа.

“При всяко едно от тези влизания, тъй като е било много за кратко, може би се касае за системно извършване на такъв род дейност”, предположи прокурор Христо Христов.

“Това не значи, че е извършил престъпление когато е влизал – все пак е международен шофьор. Той влиза за два часа в страната – няма как за два часа от границата с Македония да дойде до Бургас. Ако искате сметнете  дали за 2 часа може да пресече страната и да мине 380 км”, посочи защитата на Камилов - адвокат Борислав Янков. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: