Тя е насочена срещу битовата престъпност, търговията с гласове и нарушенията на пътя

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на област Плевен. Целта е противодействие на престъпността, опазването на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали.

В нея участват служители от „Охранителна полиция“, Пътна полиция“ „Криминална полиция“, „Икономическа полиция“ и зонално жандармерийско подразделение – Плевен. Акцията е съвместна с общински и държавни органи от Държавни горски стопанства, БАБХ, РИОСВ, НАП. Акцентира се върху установяване на лица, съпричастни към извършване на престъпна дейност, установяване и задържане на издирвани лица и МПС, контрол по отношение на управление на МПС от неправоспособни водачи, в това число малолетни и непълнолетни, както и на водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства. Разследват се и престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите и изобщо изборното законодателство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.