Ще подкрепим политики в рамките на парламента, заяви още той

„Продължаваме промяната” няма да подкрепят експертно правителство, а ще подкрепят политики в парламента. Това заяви в предаването „Здравей, България” Венко Сабрутев от ПП.  

„Най-важното за България е да има стабилно управление. ГЕРБ свали едно стабилно правителство  като това на Кирил Петков. Те го направиха с идеята да управляват. Сега е тяхна отговорност да направят правителство”, заяви Сабрутев.

„Ставаме свидетели на това, че ГЕРБ бяга от отговорност. Това е токсична партия, с която никой не иска да се коалира”, коментира още той. Сабрутев коментира и призива на ГЕРБ за преговори за управление.

„Първо казаха, че ще пратят пратеници да преговарят. Когато им отказахме, те казаха – не бе не искаме коалиция с вас. Така и не разбрахме – искат ли или не искат коалиция с нас”, каза Сабрутев.

„Ние ще гласуваме против тяхно правителство.

От ГЕРБ се опитват да ни кажат, че всеки следващ избор ще бъде същият. Това не е така. В последните няколко избора политическата картина се променя все повече и повече”, продължи Сабрутев.

Той отново припомни, че миналата година от ПП с 67 депутати са съставили коалиция.

„Ако ГЕРБ не успее да състави правителство, изводът ще е – ако гласуваш за ГЕРБ, получаваш нестабилност”, каза Сабрутев.

Той коментира, че в 47-ото НС между ГЕРБ и ДПС имало 80% съвпадения на вота. „Гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС. Ако избирателите искат да ги управляват ГЕРБ и ДПС, да гласуват за тях. Ако – не, има алтернатива”, коментира Сабрутев.

Според него от ГЕРБ се опитвали да намерят вина в другите партии, за това, че не могат да съставят правителство.

„ГЕРБ може да направи управленска коалиция, въпросът е дали ще я официализира. ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” имат достатъчно депутати, за да съставят правителство”, каза Сабрутев.

„Тези партии имат своята коалиция. Ние ще бъдем конструктивна опозиция”, допълни още той.

Ако се стигне до втория мандат, от ПП ще свикат  Националния си съвет и ще решават как да процедират.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.