Депутатът от "Възраждане" смята, че вторите F-16 трябва да се закупят след като сме получили първите и сме се убедили в бойните им способности

Имаме изтребители още няколко месеца, какво правим след това? Останали са съвсем малко годни за експлоатация МиГ-29. Това каза Николай Дренчев от "Възраждане" за "Твоят ден".

"Изхарчването на парите за армията няма да доведат до подобряване на отбранителните способности на страната. Предлага се проект за инвестиционен разход, вторите самолети трябва да се закупят след като сме получили първите F-16 и сме се убедили в бойните им способности. Приличаме на хора, чиято къща гори, а ние боядисваме покрива", посочи той. 

Костадинов: Евроатлантическата тълпа доминира в парламента

По думите му НС преди всичко трябва да се вслуша в мненията на експертите. "Щабът на ВВС и МО имат аргументи, които са против политическото решение за харчене на милиарди. Българското въздушно пространство се охранява МиГ-29, независимо, че сме в НАТО, трябва да се пазим сами", смята Дренчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.