Тази тема коментираха Мира Радева и Арман Бабикян

Ще се намери ли пресечната точка между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната”? Тази тема дискутираха социологът доц. Мира Радева и PR експертът Арман Бабикян в ефира на „Твоят ден”.

Само ден преди дългоочакваната среща между първата и втората политическа сила у нас доц. Радева изрази мнение, че случващото се е „тупкане на топката, защото на всички им трябва време, за да се реорганизират преди следващите избори”.

ГЕРБ и „Продължаваме Промяната” сядат на масата за преговори (ОБЗОР)

„Червените линии продължават да съществуват, дори и само на психологическо ниво”, смята още социологът.

Според Бабикян в последните години българската политика е персонализирана и е нужна незабавна промяна на системата, която допуска подобен вид власт.

Той коментира и евентуален сценарий, при които ГЕРБ-СДС подкрепят кабинет на ПП и се откажат от постове в изпълнителната власт. „Това означава управлението на ПП да бъде в тотална зависимост от ГЕРБ. Така първата политическа сила няма да носи отговорност и ще се социализира с „нормалните”, а не с „крадливите” партии”, заяви PR експертът.

Целия разговор гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.