Общинарите са разделени - ще бъдат ли платени дълговете или е начало на ликвидация

Варненските общински съветници приеха Тубдиспансера да се прехвърли към някоя от другите болници в града и дълговете й да бъдат погасени. Решението бе подкрепено с 35 гласа "За", съобщи БНР.

Варненските общинари, които гласуваха против предложението, имат съмнение дали това няма да е първата крачка към ликвидация и закриване на болницата. 

В какви условия се поставят БЦЖ ваксини на деца и възрастни?

Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания получава от Министерството на здравеопазването по 92 лв. за пациент на ден. 

В тези пари се смятат пари за храна, лекарства и заплати на персонала. В момента в болницата се лекуват 18 души.

Медици във Варна 14 месеца са без заплати

Над 3.5 млн. лв. е отпуснала Община Варна за последните 10 години на Тубдиспансера, обяви проф. Анелия Клисарова. Тя призова местния парламент и за разговори с дружествата, на които болницата дължи пари, за разсрочено плащане. 

Припомняме, преди ден бе обявено, че ще спрат тока на Белодробната болница. Медиците поискаха помощ от община Варна, която прие рекордно висок бюджет за т.г.

Спират тока на белодробната болница във Варна заради натрупани задължения

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook