Коментар на журналиста Йордан Бързаков

Предстои извънредно заседание на парламента, на което ще се обсъжда процедурата по удължаването на бюджета и през 2023 г.

Според журналиста Йордан Бързаков има теоретична възможност да се направят големи промени в бюджета, дори такива, които да го променят напълно. "При всички положения ще има промени, които ще се случат между двете четения. БСП ще предложи увеличаване на социалните разходи и сигурно ще бъде прието. Като се надуят разходите, може да се увеличи и дефицита, така че решението на МФ да се удължи бюджета, бе добро", смята той. И допълва, че при разходна вакханалия България няма да влезе в Еврозоната.

Извънредно заседание на Народното събрание

По думите му за 6 месеца са дадени 6 млрд. лева за компенсации за тока, а продължаването им ще значи нови 12 млрд. за новата година. "Компенсациите за ток ще достигнат нивото на парите за пенсии. Факт е, че те са бюджетно неутрални. Всички мерки през последните години не бяха таргетирани, дават се на калпак. Това позволява на партиите да наддават", посочи Бързаков.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.