Няма опасност да се укрият при изменение на мярката, но може да извършат други престъпления.

Двамата задържани полицаи, обвинени във взимането на подкуп, Ивайло Панков и Александър Истатков, остават с мярка за неотклонение "задържане под стража". Това определи Апелативен съд - София.

Според магистратите към момента има достатъчно данни от които да се направи обосновано предположение, че са извършили това, за което са обвинени. Няма опасност да се укрият при изменение на мярката, но може да се изведе обоснованост на опасността да извършат други престъпления.

Арестуваха двама катаджии с подкуп, изпратени да борят корупцията

Към момента защитната теза, че двамата полицаи са направили опит да пресекат част от злоупотреби с незаконно с изсичане и продажба на дървен материал в района на Благоевград, не е подкрепена от достатъчно доказателства. При промяна на доказателствения материал по случая, обвиняемите могат отново да поискат изменение на мерките си.

По-рано Окръжният съд в Благоевград реши полицаите да останат в ареста. Двамата полицейски служители са били командировани в района на пътя Симитли-Разлог на 17 ноември от София. Вместо да изпълняват служебните си задължения те са нарушили закона и са взели подкуп от 1000 лева.

СЪДЪТ РЕШИ: Полицаите, обвинени във взимането на подкуп, остават в ареста

Те са задържани в София на 24-и ноември от служители на „Вътрешна сигурност“. Служителите са в системата от 15 години. Единият е на 37 – който е старши по наряд, другият на 42 г. Полицаите отричат, че са взимали пари, обяснили, че това е акция срещу тях, защото „изпълнявали добросъвестно задълженията си“. СРС-та не са използвани при акцията. Има обаче снимкови материали. Законът предвижда затвор от 3 до 10 г., лишаване от права да упражняват определени професии и глоба до 20 000 лв.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС