Анимацията е създадена за честванията на 100-годишнината на компанията

Анимационното студио "Дисни" отново ще пуснат на екран филма „Осуалд Щастливият заек” след 95 години, съобщи Ройтерс.

Късометражната анимация е създадена от екипа за рисуване на ръка за честванията на 100-годишнината на компанията "Уолт Дисни". В нея Осуалд отива на кино и се включва в действието на големия екран. 

"Осуалд е такъв смел калпазанин. Искахме да го върнем и в късометражния филм - той отива у дома си на филмовия екран", казва аниматорът Ерик Голдбърг, който режисира анимацията. "Искахме Осуалд да изпълни всички свои номера в стил "гумен маркуч" - анимация, отдаваща почит на първото поколение художници на "Уолт Дисни."

Аниматорът и продуцент Уолт Дисни създава "Осуалд Щастливият заек" през 1927 г. за "Юнивърсъл". Пакостливият герой е представен в късометражния филм "Trolley Troubles".

Дисни и екипът му заснемат 26 късометражни филма за Осуалд, като последният е пуснат през 1928 г. След това основателят на компанията "Дисни" създава най-известния си герой - Мики Маус.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА