Парламентарните групи стегнаха редиците си

Политическото противопоставяне и заявките за бъдещето на този кабинет започнаха още преди да бъде даден стартът на заседанието.

Денят започна с очакване. „Аз очаквам кабинетът да бъде подкрепен, защото каузите, зад които заставаме, са общонационални и са в интерес на абсолютно всички”, каза на влизане в сградата на Народното събрание кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски.

Номинираните за министри също изразиха надежда. С надежда, че скоро може да има заместник, в парламента дойде и служебният премиер Гълъб Донев. „По-добре е едно редовно правителство, защото всяко едно редовно правителство може да определя по-дългосрочни политики, да приема закони, които да уреждат обществените отношения в държавата, може да управлява и да прилага много по-добре и в по-дългосрочна перспектива решаването на проблемите”, заяви той. А служебната власт е готова да предаде добро наследство на редовно правителство. „Това, което служебното оставя на редовното, е една добре функционираща икономика, добре функциониращ енергиен пазар”, категоричен бе служебният министър-председател.

Убеден обаче, че кабинетът “Габровски” няма да получи подкрепа остава бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков. Според него това само щяло да докаже, че ГЕРБ продължава да е в изолация. „Този кабинет по неговата същност зад него стои г-н Борисов. Нека да не се залъгваме с това. Министри като Николай Павлов, които МВР по време на нашето управление искаше да арестува, са част от предложените министри”, коментира Петков.

За гласуването на кабинета парламентарните групи стегнаха редиците си. Така, въпреки че често отсъства в парламентарната зала, за това гласуване дойде и депутатът от ДПС Делян Пеевски. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.